Pizza Kitin ohjeet:
1. Ota laatikko huoneenlämpöön n. 1-2 tuntia ennen kun aiot paistaa pizzaa. Voit paistaa pizzan esim. Ooni pizzauunissa, mutta onnistut myös kotiuunissasi joko pizzakivellä tai teräksellä, sekä myös "paistinpannu-metodilla".
2. Laita uunin grillivastus täysille. Jos sinulla on pizzakivi, laita se kuumenemaan uunin yläosaan. Voit myös käyttää tavallista uuninpeltiä kääntäen sen ylösalaisin uuniin. Lämmitä paistinpannu liedellä kuumaksi.
3. Levitä pöydälle tai työtasolle jauhoja ja "dippaa" taikinapallo jauhoihin ettei se tartu työtasoon. 
4. Painele sormenpäillä taikina pyöreäksi painaen taikinan keskeltä reunoihin jättäen noin 1-2 cm levyisen reunan pizzaan.
5. Aseta pizzapohja tasaiseksi kuivalle paistinpannulle, joka on esilämmitetty kuumaksi liedellä.
6. Levitä tomaattikastike pizzan päälle tasaisesti ja jätä n. 1-2 cm reuna ilman kastiketta.             Lisää pizzaan täytteet. Valuta päälle oliiviöljyä (Margherita-pizza).
7. Paista pizzaa pannulla n. 1-2 minuuttia, kunnes pohja on ruskistunut ja nosta pannu kuumaan uuniin ylimmälle tasolle. Jos pannussasi on muovikahva voit nostaa pizzan uuniin myös käyttäen lastaa tai leikkuulautaa.
8. Paista n. 2-3 minuuttia, kunnes juusto alkaa vähän ruskistumaan ja reunat saavat väriä!             Anna jäähtyä hetken ja nauti!!
Back to Top