Moi! Mä olen Jukka Salminen, tamperelainen valokuvaaja, muusikko ja intohimoinen pizzamies. Suhteeni pizzaan alkaa perisuomalaisesti maistaessani jauhelihapizzaa Toijalan Rossossa joskus 80-luvulla. Se oli paikka missä perheemme kävi syömässä usein ja ainoana pizzeriana lähialueella se tarjosi ensikosketuksen pizzan maailmaan. 
Sittemmin olen käynyt lukemattomissa hienoissa pizzerioissa eri puolilla maailmaa ja päässyt juttelemaan maailman parhaiden pizzaiolojen kanssa. Sen on paljolti mahdollistanut vallankumouksellisen Ooni-pizzauunin kehittäjä ja hyvä ystäväni Kristian Tapaninaho. Seurasin opiskelukaverini Kristianin ja vaimonsa Darinan projektia luoda kevytrakenteisen, mutta todella kuumaksi lämmitettävän uunin tarinaa sen alusta alkaen. 
Muutin jopa perheineni Edinburghiin töihin heidän nyt jo yli 50 henkeä työllistävään yritykseen. Kokkasin ja kuvasin satoja pizzoja, tapasin kymmenittäin pizzafanaatikkoja, matkustin dokumentoimaan ja kuvaamaan pizzan syntysijoille ja heitin hyvästit lopullisesti ajatuksesta kapeavyötäröisemmistä farkuista.
Nyt haluan jakaa pizzan ja yhteisöllisen ruoan ja syömisen ilosanomaa Tampereella ja muualla Suomessa. Järjestän pizza pop up-tapahtumia ja työpajoja, joissa näytän kaikille halukkaille kuinka tehdä helposti parempaa pizzaa kotioloissa. Koen, että perheen, kavereiden tai vaikka työporukan kanssa yhdessä syöminen ja kokkaaminen on suurin piirtein parasta mitä ihminen voi tehdä. Muutamalla vinkillä, kuumalla uunilla ja hyvällä meiningillä saamme yhdessä luotua ikimuistoisen kokemuksen ravintolalaatuisen pizzan parissa. 
Back to Top